Copyright 2012 by "IBG"    All Rights Reserved
Wat nu eigenlijk is Low Vision. Letterlijk vertaald: lage gezichtsscherpte. Vaak krijg ik als low vision specialist de vraag gesteld, kun u mij een sterkere bril leveren? Mijn antwoord luidt meestal, ja, maar ik zeg er na een paar seconden achteraan: Maar of het zal helpen? Ja, maar de oogarts zei dat hij niets aan mijn ogen kon doen, Hij heeft ook gezegd, helemaal blind zult u niet worden. Dus ik dacht dat ik met een sterkere bril beter zou kunnen zien. Herkent u dit? ....
Uw arts heeft verteld, dat u een oog-aandoening heeft bv. Macula Degeneratie, Diabetische Retinopathie of Glaucoom en dat zelfs de beste bril u niet meer helpt. Vergelijk het met een wazige foto. Dit is ook niet met een sterkere bril beter te zien.
Wat nu. Bij de pakken neerzitten?  Gelukkig zijn er veel alternatieven.


Speciaal voor u zijn er Vergrotende Hulpmiddelen ontwikkeld.

We praten nu niet over een loepje uit het warenhuis, maar professionele systemen, die het wellich mogelijk maken dat u uw oude hobby weer op kunt pakken. Om te kunnen beoordelen welk hulpmiddel voor u geschikt is, worden een aantal technische metingen worden gedaan.

Het Low Vision onderzoek.

Een standaard low vision onderzoek duurt ongeveer een uur. Een oogmeting en visusmeting zijn standaard onderdelen. Er wordt geoefend met verschillende hulpmiddelen en uw wensen en mogelijkheden spelen daarbij de belangrijkste rol. Ook krijgt u advies om uw kijkcomfort te verbeteren.
In simpele bewoordingen. Als uw grootste hobby TV kijken is: KOOP EEN GROTE TV
Ook verlichting is bij de seniore generatie vaak een probleeem.
Wist u dat een 70 jarige 8x zoveel licht nodig heeft als een 12 jarige. Wie herinnert zich niet van vroeger de opmerking van een ouder: Lezen met een zaklampje is slecht voor de ogen. Onzin. Het kost meer inspanning. Hardlopen is per slot van rekening ook niet slecht voor de benen.
Aan zo`n onderzoek zijn uiteraard kosten verbonden. De kosten hiervan bedragen 95 euro.
Het hulpmiddel zelf (al kost het 2000 euro) wordt over het algemeen volledig uit uw basisverzekering vergoed.
Naast de bekende loepen, leeslinealen, en andere brilloepsystemen is er sinds 2007 de E-scoop.
Low Vision