`s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen
Nachtlenzen draag je alleen maar `s-nachts. Overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Aan de nachtlens zit geen gewenningperiode want ze voelen direct prettig en comfortabel aan. Terwijl je slaapt corrigeren de lenzen, zonder dat je dit merkt, je ogen. Het nachtlens materiaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en je kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor mensen die veel last ondervinden van bril of contactlenzen.

Hoe werkt de nachtlens precies
De nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies tijdelijk, dus een of twee dagen, iets platter wordt. Vergelijkbaar dus met de laser-methode, het verschil is alleen dat bij de nachtlens de epitheelcellen tijdelijk verplaats worden en met de lasermethode worden ze vernietigd. Je moet je dit een beetje voorstellen als de afdruk in je pols als je een horloge afdoet. Het grote voordeel van alleen `s-nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledige rust krijgen. De meeste nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen en na een week is het resultaat 95% en na drie weken optimaal. Als je `s-morgens wakker wordt doe je de nachtlens uit en ga je aan de slag en je ziet de hele dag scherp.

Nachtlens als alternatief voor een laserbehandeling
Veel mensen vinden een laserbehandeling eng en bovendien is zo`n ingreep niet geheel zonder risico. Het principe van de nachtlens is veel eenvoudiger en veiliger. Mocht je om de een of andere reden de nachtlens niet meer willen dragen, dan kun je altijd gewoon terug naar een bril of contactlenzen.

Wie komen er in aanmerking voor de nachtlens
Iedereen met een brilsterkte tussen de -0.25 tot maximaal -4.00  Belangrijk om hieraan toe te voegen is het feit of er ook nog een cilinder in zit. Als je ons de bril of lenssterkte mailt, krijg je een eerlijk antwoord of je misschien geschikt bent. Werk je veel met computers en krijg je hierdoor in de loop van de dag droge ogen, dan is de nachtlens heel geschikt voor je.


Voor meer informatie E-mail: info@bloemendal.nl of bel  026-4431255 of kijk op de website van het NKL, de leverancier.
Copyright 2012 by "IBG"    All Rights Reserved
Nachtlenzen